Carol Shaw 

(Estats Units, 1955)

Enginyera informàtica coneguda per ser la primera dona dissenyadora de videojocs. Abans de finalitzar els estudis, l’empresa Atari la va reclutar per treballar com a dissenyadora de videojocs. La seva aportació al videojoc Polo al 1978, la va convertir en la primera dona dissenyadora de videojocs. Tot i que aquest joc no va ser publicat mai, es pot trobar a Internet. L’any següent va dissenyar el joc 3D Tic-Tac-Toe per a l’Atari 2600 que era una versió tridimensional del conegut tres en ratlla.

Una altre videojoc seu, el River Raid, que va desenvolupar per a Activision, va ser el primer a presentar un scroll vertical. També va treballar a altres projectes com Checkers, Super Breakout y Happy trails. Recentment, el 2017, The Game Awards li va atorgar el premi Industry Icon Award per les seves contribucions a la indústria del videojoc.

Podeu trobar el River Raid aquí: archive.org https://archive.org/details/atari_2600_river_raid_1982_activision_carol_shaw_ax-020_ax-020-04 

També podeu veure un video sobre ella: https://www.youtube.com/watch?v=a78uBNlI8Z0&list=PLyI1vKcHwmMAQOBOJ0EixJguju-SU5sgb&index=9

Sabies que…

La Carol Shaw va ser la primera dona dissenyadora de videojocs i una de les pioneres en general?

El seu primer treball és de 1978, es deia Pol. Estava treballant a Atari i va ser quan va programar Pol. El joc per desgràcia mai va arribar a publicar-se i es va quedar en un prototip. Avui dia és possible trobar aquests prototips per Internet i jugar-los però en el seu moment era impossible. El 1979 programe el 3D Tic-Tac-Toe que si que es va comercialitzar.

El joc de Polo era molt semblant a el taula però amb uns cavalls llocs a sobre que a l’moure’ls empenyen la bola per ficar-la en una porteria. El joc 3-D Tic-Tac-Toe estava ja bastant més elaborat i era una versió modificada de les 3 en ratlla i el joc de taula Qubic.

Font: elbinario.net a Webarchive