HackGirl TecnoCampus

Què és la HackGirl?

La hackathó és un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual els participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. La HackGirl busca fomentar les vocacions tecnològiques en noies de 12 a 18 anys, resolent un repte tecnològic.

El repte social al qual s’haurà de donar resposta serà la gestió de residus. Es convocarà la comunitat ciutadana perquè pugui plantejar des de diferents punts de vista les problemàtiques i necessitats concretes relacionades amb la gestió de residus a la ciutat de Mataró.

Objectius:

Fomentar la innovació

Fomentar la innovació oberta i col·laborativa entre les estudiants de secundaria.

Conèixer tecnologies

Donar a conèixer tecnologies fabricació digital i prototipatge ràpid.

Habilitats tecnològiques

Posar en valor les habilitats tecnològiques de les estudiants.

Activitats planificades:

Presentació del projecte HackGirl:

Divendres 8 de març a les 18 h

Biblioteca Pompeu Fabra.

Durant aquesta jornada es presentarà el projecte i es donaran a conèixer els diferents reptes ciutadans en l’àmbit de la gestió dels residus.

Com ja sabeu la millor forma de resoldre els grans reptes de ciutat es cooperant i col·laborant. Per aquest motiu aquest mateix dia s’organitzaran grups interdisciplinars entre les participants per posar fil a l’agulla.

HackGirl:

Dissabte 16 de març de 10 a 18 h,

TecnoCampus centre universitari

Durant aquesta jornada al TecnoCampus les participants rebran suport de diferents experts en prototipatge ràpid, impressió 3d, tall làser, electrònica, programació, producció audiovisual, captura de moviment, etc amb l’objectiu d’ampliar coneixements per a poder dissenyar una proposta de solució a algun dels reptes.

Les sessions treball en el prototip s’alternaran amb tallers pràctics fent servir els diferents laboratoris de la universitat. Al final d’aquesta jornada es presentaran les propostes i prototips.

Preguntes freqüents

Qui pot participar?
Noies estudiants d’ESO i Batxillerat entre 12 i 18 anys.
Que s’ha de portar?
Pots portat tot el que consideris que potser útil en el desenvolupament del projecte. Nosaltres proporcionarem WiFi, menjar, assessorament, tallers i espai de treball.

On es celebra?

TecnoCampus. Entrada del centre universitari

Inscripcions:

Inscripcions a la Biblioteca Pompeu Fabra

Telèfon  93 741 29 20

Inscripcions a la Biblioteca Antoni Comas

Telèfon 93 702 28 13