HackGirl TecnoCampus

Un projecte de TecnoGirl

La “Hackgirl” és un esdeveniment que forma part del projecte “TecnoGirl”.

Aquest projecte neix amb la intenció de fomentar la passió per la tecnologia entre noies i joves.

És un projecte emmarcat dins de la proposta Bibliolab de la Diputació de Barcelona i desenvolupat per l’Ajuntament de Mataró, les Biblioteques del Maresme i TecnoCampus.

La Hackgirl és una hackató per a noies. A una hackató, es proposa un repte i els participants s’organitzen en equips durant hores o dies per a fer propostes de solució a aquest repte.

En aquest cas, participaran deu equips de 5 noies d’entre 12 i 18 anys d’arreu del Maresme. Durant una jornada maratoniana alternaran sessions de treball mentorades amb tallers experiencials de capacitació tecnològica sobre temes com ara drons, programació, prototipat ràpid, comunicació, etc. Al final cada equip presentarà la seva proposta als creadors del repte.

Què aporta la Hackgirl a la societat?

Disminuïm l'escletxa de gènere

Es contribueix a disminuir l’escletxa de gènere i la percepció poc femenina de les professions tecnològiques. S’empodera d’aquesta forma a futures enginyeres i científiques que visualitzen com la tecnologia pot ajudar a resoldre problemes reals.

Es fomenta el treball col·laboratiu

Es fomenta el treball col·laboratiu multidisciplinari i es treballen les habilitats socials dins d’un àmbit professional.

Procés de co-creació

Es genera un discurs en un procés de co-creació entre les entitats que promouen el projecte i les participants de la hackató.

Activitats planificades:

Presentació del projecte HackGirl:

Pendent de confirmar

HackGirl:

Pendent de confirmar

Preguntes freqüents

Qui pot participar?
Noies estudiants d’ESO i Batxillerat entre 12 i 18 anys.
Que s’ha de portar?
Pots portat tot el que consideris que potser útil en el desenvolupament del projecte. Nosaltres proporcionarem WiFi, menjar, assessorament, tallers i espai de treball.

On es celebra?

TecnoCampus. Entrada del centre universitari