TecnoGirl es suma a Xnergic, un moviment creat en l’entorn universitari del TecnoCampus que pretén despertar vocacions tecnològiques en els joves de 12 a 18 anys, us presenta per a aquest projecte quatre tallers amb l’objectiu de donar a conèixer, de manera pràctica i vivencial (learning by doing), les possibilitats que ofereixen les enginyeries i transmetre així la passió per programar o desenvolupar tecnologia.

T’oferim tallers especialitzats en les següents àrees:

Tallers Xnergic:

Taller d’animació 2D amb Unity

Taller d’iniciació en l’animació dels videojocs, en el qual es treballarà sobre un personatge en 2D amb el motor de Unity. S’explicaran els conceptes bàsics d’animació com el timing i l’spacing per poder començar a crear una animació

Biblioteca Antoni Comas. Dv 1/02. 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra. Dv 22/02. 18 h

Adreçat a joves de 12 a 16 anys

Places limitades. Amb inscripció prèvia

Taller de robòtica amb Lego

En aquest taller de robòtica s’aprendrà a construir i programar un model 4×4 tot terreny. S’assoliran els coneixements bàsics per entendre el material i la programació, i  es construirà un vehicle 4×4.

Biblioteca Antoni Comas. Dv 1/03. 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra. Dv 5/04. 18 h

Adreçat a joves de 12 a 16 anys

Places limitades. Amb inscripció prèvia

Taller d’animació amb 3DMax

Els alumnes hauran de manipular un personatge en 3D per aconseguir una animació bàsica, com ara un salt o un cop de puny. S’ensenyaran les bases i elements necessaris per poder començar a donar vida al personatge. Això inclou el model del personatge amb el rigg i skin necessaris.

Biblioteca Antoni Comas. Dv 10/05. 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra. Dv 17/05. 18 h

Adreçat a joves de 12 a 16 anys

Places limitades. Amb inscripció prèvia

Taller de muntatge d’un videojoc

Al taller d’aquest any aprendrem a crear un joc estil FlappyBird. S’ensenyarà a canviar el personatge principal i modificar-lo com els alumnes vulguin, a manipular els assets (elements que formen l’escenari del joc) per crear un disseny de nivell exclusiu, i per últim se’ls ensenyarà com funciona el codi del moviment del protagonista.

TecnoCampus. Dilluns 15 i dimarts 16 d’abril de 10.30 a 12.30 h

Adreçat a joves de 12 a 16 anys

Places limitades. Amb inscripció prèvia

Tallers BiblioLab:

Descobrint inventores

La il·lustradora i escriptora Sandra Uve ens ajudarà a descobrir què és un invent i farem una visita digital guiada per conèixer les dones inventores més destacades de la història. A la segona part del taller els assistents rebran una classe pràctica d’aquarel·la i faran un autoretrat o un dibuix d’una inventora o d’un invent.

Biblioteca Antoni Comas. Dv 26/04. 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra. Dv 24/05. 18 h

Per a joves de 12 a 16 anys

Places limitades Amb inscripció prèvia a les biblioteques

Taller de reciclatge i creativitat amb "stop motion"

Experimentarem i crearem un mural a partir de materials reciclats i farem servir la tècnica stop motion per enregistrar un vídeo d’animació de tot el procés creatiu.

A càrrec de Catàrtic.

Biblioteca Antoni Comas. Dv 8/02. 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra. Dv 22/03. 18 h

Per a joves de 12 a 16 anys

Places limitades Amb inscripció prèvia a les biblioteques

Exposició “Superwomen, Super Inventors”

La mostra retrata 25 dones inventores, il·lustrades amb aquarel·la i tinta xinesa, adaptades en gran part de la sèrie Women lnventors publicada a l’Instagram de la dibuixant i escriptora Sandra Uve durant el 2015.

L’exposició inclou 25 retrats de dones que contra tot pronòstic van aconseguir el seu somni, en principi un invent amb una patent legal, i en el fons, la seva llibertat intel·lectual i física. Cada quadre va acompanyat d’un text amb la seva història i una reproducció de la patent original, sobre dones com ara Hedy Lamarr, inventora del primer sistema de comunicacions sense fils; Angela Ruíz Robles, precursora del llibre electrònic, o Gertrude Elion, que va desenvolupar el primer tractament contra la leucèmia.

El recorregut de l’exposició permet donar a conèixer la tasca d’aquestes dones i el canvi significatiu que va suposar cadascun dels seus invents en la història.

Sandra Uve, nom artístic d’Alejandra Villanueva, és una il·lustradora, dibuixant de còmics i escriptora catalana, autora entre altres de les novel·les gràfiques Hora Zulú i Los Juncos.

Produïda per la Gerència de Biblioteques  de la Diputació de Barcelona.

Biblioteca Antoni Comas: del 8/04 al 6/05
Biblioteca Pompeu Fabra: del 15/05 al 10/06

Places limitades Amb inscripció prèvia a les biblioteques

l

Inscripcions als tallers

 

Inscriu-te als tallers enviant un email al centre on s’hi imparteixen

Inscripcions als tallers a la Biblioteca Pompeu Fabra i al TecnoCampus

 

Telèfon 93 741 29 20

Inscripcions als tallers a la Biblioteca Antoni Comas

 

Telèfon 93 702 28 13