Limor Fried 

(Estats Units, 1979)

Mentre cursava estudis d’informàtica i enginyeria  elèctrica al MIT, Limor Fried va fundar Adafruit.  Avui en dia és una de les empreses de hardware lliure més profitoses. El 2009 va rebre el Pioneer  Award de l’Electronic Frontier Foundation per la  seva participació en la comunitat del maquinari i  programari lliure. I el 2011 va rebre el premi a la  dona més influent en el camp de la tecnologia. És la  primera dona enginyera que ha aparegut a la portada de la revista  Wired. Al 2012 va ser anomenada “emprenedora de l’any” per la revista Enterpreneur. Actualment és una de les principals promotores de l’educació STEM i la cultura Maker.

La seva empresa, Adafruit, va ser una de les primeres empreses en distribuir la coneguda placa Arduino. El nom Adafruit te el seu origen en la pionera de les ciències de la computació Ada Lovelace, de fet el sobrenom de Limor es ladyada. Actualment des de la seva empresa desenvolupament una gran quantitat de sensors i actuadors opensource compatibles amb les plaques Arduino i Raspbery. La seva empresa també es la responsable del llenguatge circuitPython i la marca de leds adreçables NeoPixel.

Al seu canal de Youtube podeu veure part de la seva feina: https://youtu.be/SpYMgScKRwk

També podeu trobar més informació d’ella:https://www.youtube.com/watch?v=D27U3wHN8fs&list=PLyI1vKcHwmMAQOBOJ0EixJguju-SU5sgb&index=11