Sonia Fernández -Vidal 

(Barcelona, 1978)

Va cursar els estudis de primària i secundària a  l’Escola Àngela Bransuela i l’Institut Alexandre  Satorras de Mataró. És doctora en física quàntica  per la UAB, on és professora.  

Ha treballat i col·laborat en alguns dels centres més  prestigiosos del món, entre els quals el CERN, el Laboratori Nacional dels Àlbers o l’ICFO. En el món  empresarial, és cofundadora de l’empresa Gauss &  Neumann. Acadèmica electa de la Reial Acadèmia  Europea de Doctors (RAED), el 2017 va ser seleccionada per la revista Forbes com una de les  cent persones més creatives del món. 

És autora de diversos llibres de divulgació científica. Potser el més conegut es La porta dels tres panys (Lluna Roja, 2011), amb més de 50.000 exemplars venuts. Però des de llavors a publicat cinc llibres més: Quàntic Love (La Galera, 2012), Desayuno con partículas (Plaza & Janés, 2013), L’univers a la mà (La Galera, 2015), La porta dels tres panys, la senda de les quatre forces (Estrella Polar, 2017) i La porta dels tres panys, els cinc regnes eterns (estrella polar, 2019)

Podeu trobar un video sobre la Sonia Fernández Vidal:

https://www.youtube.com/watch?v=HUvWiALQ3J8&list=PLyI1vKcHwmMAQOBOJ0EixJguju-SU5sgb&index=2